Try-out Nederlandse Brassband Kampioenschappen in De Skâns

GORREDIJK - De jaarlijkse try-out ter voorbereiding op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) is op zaterdag 21 oktober vanaf 18.30 uur in De Skâns in Gorredijk.

Zeven bands uit de vier hoogste divisies tonen dan een week voor de NBK in Utrecht hoe het is gesteld met hun vorm.

De deelnemende bands zijn: Greidebrass Greidhoeke (3e divisie), Martini Brassband Groningen (2e divisie), Blaast de Bazuin Surhuisterveen (3e divisie), Brassband Excelsior Zalk (1e divisie), De Bazuin Oenkerk (kampioensdivisie), Provinciale Brassband Groningen (kampioensdivisie) en Brassband De Spijkerpakkenband Opsterland (kampioensdivisie).

De organisatie van de try-out is in handen van De Spijkerpakkenband uit Opsterland. Andries de Haan en Sijtze van der Hoek, twee bekende gezichten uit de brassbandwereld, schrijven voor iedere band een kritisch verslag om ze verder op weg te helpen richting de NBK.

De avond wordt traditiegetrouw afgesloten met de uitreiking van het juryverslag in de naastgelegen repetitieruimte van De Spijkerpakkenband aan de Leitswei 6C in Gorredijk. Vervolgens is er een afterparty. Die is net zoals de try-out gratis toegankelijk.