Jeugdsoos Boornbergum sluit haar deuren

BOORNBERGUM - Al jaren biedt Stichting Jeugdsoos Boornbergum een eigen ruimte aan de jeugd boven de dokterspraktijken achter ’t Bynt. Vele vrijdagen hebben de jongeren van Boornbergum er doorgebracht, mede dankzij een aantal enthousiaste vrijwilligers.

Deze vrijwilligers hielpen achter de bar, organiseerden activiteiten of zaten in het bestuur. Maar ook in Boornbergum geldt: zonder vrijwilligers geen jeugdsoos. Eerdere acties hebben helaas onvoldoende aanmeldingen van vrijwilligers opgeleverd om de jeugdsoos draaiende te kunnen houden. Daarom heeft het bestuur van de jeugdsoos besloten om na tien jaar de jeugdsoos in december 2017 te sluiten.

In de praktijk betekent dit, dat de jeugdsoos tot de kerstvakantie op vrijdagen nog gewoon geopend is. Vrijdagavond 22 december 2017 is de laatste avond dat de jeugdsoos open zal zijn. Het huidige bestuur zal er dan mee stoppen, een doorstart blijft echter mogelijk.

Het huidige bestuuur van de stichting geeft aan met pijn in het hart, maar ook met mooie herinneringen, afscheid te nemen. Zij danken de vrijwilligers, dorpshuis ’t Bynt, de ouders en natuurlijk de bezoekers, die hen in de afgelopen jaren hebben gesteund.