Meisjes B1 Graspiepers verrast met spelersbus

DRACHTEN - De Meisjes B1 van DMHC Graspiepers speelden afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd in de Super B-competitie tegen Phoenix Zeist. Ze schreven geschiedenis, door als eerste meisjesteam van de Graspiepers in de landelijke competitie uit te komen.

De ouders van de meiden wilden dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en regelden een spelersbus voor spelers en begeleiders. Een grote verrassing voor het team en vol goede moed gingen ze de wedstrijd in. De eerste helft hadden de meiden moeite om in hun eigen spel te komen: met rust stonden ze met 2-0 achter. De tweede helft verliep de samenwerking een stuk beter en waren ze regelmatig op de helft van de tegenstander te vinden.

Dit werd beloond met een mooi en moeilijk doelpunt van spits Esmée Mulder. Een hoge bal op de backhand belandde mooi achter de keeper. Helaas werd de eindstand 5-1, maar de meisjes zijn een ervaring rijker. Na een lunch, die werd aangeboden door Phoenix Zeist, gingen de spelers met de bus weer naar huis. De stemming zat er goed in en vol goed moed kijken ze uit naar de wedstrijd van komende week. Ze spelen dan thuis tegen Amsterdam, de koploper na de eerste wedstrijddag.