Vrijwilligersprijs Smallingerland voor Karen Hooghiemster

Drachten - Karen Hooghiemster heeft de Smallingerlandse Meer dan Handen Award gewonnen.

Hooghiemster ontving de gemeentelijke vrijwilligersprijs woensdagavond tijdens het vrijwilligersevent in Iduna uit handen van wethouder Piet de Ruiter. De winnares is genomineerd door medevrijwilliger Siepy van Klaarbergen. Volgens Siepy is Karen de spil in de wijk ‘de Bouwen’ in Drachten. De wijk is onlangs helemaal op de schop geweest en Karen is hier vanaf het eerst uur bij betrokken geweest. Door haar inzet voor de buurtbewoners heeft ze de wijk weer op de kaart gezet..

Onderdeel

Karen Hooghiemster is blij met de prijs en was erg verrast door de nominatie. Ze is blij met de waardering voor de inzet van vrijwilligers. Ze deelt deze waardering graag, want ze geeft aan dat dit mooie werk ook door inzet van anderen tot stand komt. ,,Ik ben gewoon onderdeel van die activiteiten en doe dat niet alleen. Net als anderen draag ik een steentje bij.”

Karen Hooghiemster wordt door de gemeente Smallingerland ook voorgedragen voor de landelijke Meer dan handen vrijwilligersprijzen. Deze vrijwilligersprijzen worden sinds 2011 uitgereikt door de staatssecretaris van VWS aan bijzondere en inspirerende vrijwilligersorganisaties, -projecten en - initiatieven.

Stemmen

Iedereen kan stemmen op de vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers die kans maken op de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. Alle projecten zijn te vinden op http://www.vrijwilligersprijzen.nl. Stemmen kan tot en met 11 februari 2019. Iedereen kan een stem uitbrengen op een project en een vrijwilliger.

Foto Fanneke Sybesma