Vrachtwagen en bus botsen op N31 bij Garyp

Garyp - GARYP - Op de N31 ter hoogte van de afrit naar Garyp zijn dinsdagochtend in de richting van Drachten een bus en een vrachtwagen op elkaar gebotst. De vrachtwagen is onderaan het talud terechtgekomen.

De vrachtwagenchauffeur zat bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. Nadat hij uit de cabine was gehaald heeft ambulancepersoneel hem onderzocht.

Lichte verwondingen

In de bus, een Qliner, zaten naast de chauffeur ook tien passagiers. De chauffeur is door de ambulancebroeders gecontroleerd, twee passagiers zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De afrit is bijna de hele ochtend afgesloten geweest voor de afhandeling van het ongeluk en het onderzoek door de politie. Weggebruikers konden omrijden via Leeuwarden. Rond 11.30 uur werd een rijstrook vrijgegeven. Door het ontbreken van vluchtstroken op de N31 konden de hulpdiensten moeilijker bij het ongeval komen.

Tweede aanrijding

In de file die ontstond door de aanrijding botsten nog eens enkele auto's op elkaar. Daarbij was ook een taxibusje met zeven kinderen betrokken. Zij zijn uit het busje gehaald en door ambulancepersoneel onderzocht. Ze bleken niets te mankeren en zijn opgehaald door een ander busje.