Dubbele winst voor teams WSG DraGor

DRACHTEN - De heren van WSG DraGor hebben zaterdag met 13-7 gewonnen van De Veene uit Almelo. De dames van DraGor wonnen thuis met 4-3 van De Granaet uit Dokkum.

Hieronder de door de club ingezonden verslagen:
De heren van WSG DraGor moesten afgelopen zaterdagavond spelen tegen de mede-degradant uit de Tweede Klasse Bond: De Veene uit Almelo. De Veene hadden de topscoorder uit de competitie in de gelederen en bezetten de vijfde plek in de competitie, het beloofde dus een zware wedstrijd te worden.

Het duurde een halve periode voordat het eerste doelpunt gescoord werd. DraGor opende de score en wist al snel de voorsprong te verdubbelen naar 2-0. Na een aansluitingstreffer van De Veene, wisten de heren uit Drachten snel een gat slaan naar 4-1. Uiteindelijk was de eindstand van de eerste periode 5-2.

Hetzelfde beeld gold voor de rest van de wedstrijd, de Friezen domineerden de wedstrijd en wisten meerdere malen het net te vinden. Verdedigend lag het goed. Alleen in de vierde periode, toen de wedstrijd eigenlijk al beslist was, wist De Veene te profiteren van een aantal slordigheden in de verdediging van DraGor.

De eindstand van de wedstrijd: 13-7.

Doelpuntenmakers: Mitchell van den Adel (4x), Magchiel Groen (3x), Johan de Haan (3x), Dean Damstra (1x), Allard de Vries (1x), en Coen Bakker (1x)

-----------------
De dames van DraGor speelden zaterdag tegen de dames van De Granaet uit Dokkum. Na eerder verlies in Dokkum waren de Drachtsters uit op winst. De Granaet opent het duel door in de eerste minuut het doel te vinden. Dit wordt al snel beantwoord met een scherp schot door Maaike de Boer net buiten de 5-meter. De stand na de eerste periode is 1-1. De tweede periode verloopt zeer rustig, alleen De Granaet weet in deze periode te scoren. De stand na deze periode is 1-2 in het voordeel van de Dokkumers. In de derde periode weet het jongste lid, Marissa Homma, van Dragor te scoren door direct na bal verlies aan de kant van Dokkum richting het goal te sprinten, de bal te ontvangen en in de bovenhoek te schieten. De Granaet weet ook nog te scoren wat de stand na deze periode brengt op 2-3 in het voordeel van Dokkum. In de laatste periode weten Maaike de Boer en Pepi Hoitinga beiden nog het net te vinden. Door goede verdediging aan de kant van DraGor weet De Granaet niet meer te scoren. Hierdoor wint DraGor met 4-3 de wedstrijd.