Drugslab Suwâld per toeval ontdekt

SUW - ÂLD - Doordat de politie het vermoeden had dat in een boerderij aan de Aldemiede in Suwâld een hennepkwekerij was gevestigd, werd tevens een lab voor de productie van synthetische drugs ontdekt. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Een 43-jarige man, de bewoner, is aangehouden. Een speciaal team van de Landelijke Eenheid is aanwezig om de kwekerij en het lab te onderzoeken. Tot dit team gearriveerd was, bleven de deuren omwille van de veiligheid hermetisch gestolen. De hennepkwekerij is bescheiden van omvang: ongeveer zeventig planten. Met de ontmanteling wordt mogelijk vanmiddag begonnen. Volgens een woordvoerder van de politie is er geen direct gevaar voor de omgeving. ,,De boerderij ligt erg afgelegen.''

Kwekerij in 2013

Aan de Aldemiede werd in 2013 een zeer grote hennepkwekerij ontdekt. Onder de gierkelder stonden dik duizend planten, waarvan een groot deel op dat moment rijp was voor de oogst. De boer en boerin werden bij de boerderij opgepakt, in Leeuwarden werd een medeplichtige, eveneens uit Suwâld, gearresteerd. Of het om dezelfde boerderij gaat, kan de politie nog niet bevestigen.