Sfeervolle activiteiten op het Raadhuisplein rond Kerst

DRACHTEN - De decembermaand is een maand vol sfeer en gezelligheid. Dit jaar zorgt winkeliersvereniging Raadhuisplein - De Marke voor een leuk en afwisselend activiteitenaanbod in de week in aanloop naar de feestdagen.

De winkeliers zetten zich actief in om het huidige aantal bezoekers aan het winkelgebied te laten groeien en wat meer bedrijvigheid te creëren. Dit doen zij o.a. door de organisatie van verschillende activiteiten in wisselende thema’s, waar bezoekers kosteloos aan deel kunnen nemen.

Op woensdagmiddag 20 december lopen er drie winters geklede figuren door het winkelgebied om bezoekers fijne feestdagen te wensen en hen uit te nodigen om deel te nemen aan de Foto Actie.

In het leegstaande pand naast de Score wordt namelijk, net als vorig jaar, een fotostudio opgezet waar mensen een kerst- of winterfoto kunnen laten maken. Een leuke foto van het gezin, met vrienden of de gehele familie is een mooi aandenken aan het jaar afgelopen jaar en wellicht een leuk presentje voor de Kerst. Bezoekers krijgen na afloop een gratis afdruk mee naar huis.

Op zaterdag 23 december zal het terras van de Graancirkel worden omgetoverd tot een ‘Kerstplein’. Vanaf 13.00 uur kunnen bezoekers de handen warmen aan een beker warme chocolademelk, smullen van een winterse traktatie en genieten van live muziek. Joris ten Have zal kerstmuziek laten horen uit zijn grote draaiorgel en Gospelkoor Loft en het koor Lily Leaves zullen afwisselend een optreden verzorgen. Verder wordt er een creatieve workshop georganiseerd, waarbij jong en oud mooie kerstdecoratie van hout kan maken.

Meer informatie over de kerstactiviteiten is te vinden op www.facebook.com/raadhuispleincentrumdrachten.