Diverse jeugdactiviteiten bij It Fryske Gea in kerstvakantie

EARNEWALD - It Fryske Gea houdt in de kerstvakantie diverse jeugdactiviteiten in het bezoekerscentrum aan de Koaidyk 8a in Earnewâld.Bij alle activiteiten zijn ouders ook welkom.

Zo kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar vetbollen maken. De datums met tussen haakjes de aanvangstijd zijn: donderdag 28 december (10.30 uur), vrijdag 29 december (11.00 uur), woensdag 3 januari (10.30 uur), donderdag 4 januari (14.00 uur). Er geldt een deelnamebedrag.

Ook kunnen kinderen vanaf 6 jaar samen met een gids van It Fryske Gea een winterwandeling worden gemaakt, waarbij broodjes worden gebakken bij een kampvuur. De kinderen ontdekken hoe de dieren overleven in de vrieskou en welke vogels er vanaf verre landen naar Friesland komen om te overwinteren. De datums met tussen haakjes de aanvangstijd zijn: donderdag 28 december (14.00 uur),

vrijdag 29 december (14.00 uur) en woensdag 3 januari (14.00 uur). Deelname is gratis voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas. Niet-leden betalen een deelnamebedrag.

Daarnaast kan bij het pluizen van uilenballen worden ontdekt wat er op het menu stond van deze roofvogel. Deze activiteit is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De datums met tussen haakjes de aanvangstijd zijn:,dinsdag 2 januari 14.00 uur) en vrijdag 5 januari (10.30 uur). Deelname is gratis voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas. Niet-leden betalen een deelnamebedrag.

Verder kan er worden geknutseld met natuurlijke materialen. Dat gebeurt onder leiding van een gids van It Fryske Gea. Deze activiteit is op donderdag 4 januari vanaf 10.30 uur. Deelname is gratis voor leden van It Fryske Gea op vertoon van de ledenpas. Niet-leden betalen een deelnamebedrag.