Marten-Lin Visser naar WK Acrogym

BOORNBERGUM - Een geweldige jaarafsluiter voor Boornbergummer Marten-Lin Visser. Op de derde en laatste WK kwalificatie, op zaterdag 30 december in Den Bosch, wist hij met zijn partner Tess Offringa uit Donkerbroek zijn kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen Acrogym 2018 veilig te stellen.

In april zal hij nu naar Antwerpen mogen afreizen om hier Nederland te vertegenwoordigen op het hoogst haalbare toernooi voor iemand van zijn leeftijd. Marten-Lin en Tess vormen een combinatieteam van de Acro Academy Noord Nederland en SV Donkerbroek. Zij trainen ruim 17 uur per week in de topsportgroep van de Acro Academy en de Wereldkampioenschappen waren daarbij hun hoofddoel. De komende weken zal Marten-Lin met Tess dan ook hard werken aan hun doel: het behalen van een finaleplaats op de Wereldkampioenschappen.

De kwalificatie van Marten-Lin en Tess betekent dat alle vijf de WK-teams van de Acro Academy Noord Nederland hun WK limieten behaald hebben, een ongekende prestatie. Eerder deze maand haalde Amber Bosma uit Drachten met haar partner Lian Boersma de limieten in de categorie Junioren, Robin Hooijenga uit Oudega met haar partner Anna Koster kwalificeerde zich voor damesparen Jeugd. Myrthe Tognini uit Bakkeveen wist zich te kwalificeren met haar partners Nova Houtman en Arjenne Steenbergen (combiteam Acro Academy/FC Meppel) bij de Jeugd groepen en Robin Luinge uit Opeinde wist met haar partners Inge Speerstra en Marieke Hulder de limieten in diezelfde categorie te behalen.

Voor de jeugdteams zullen de Wereldkampioenschappen startten op 4 april, terwijl de junioren op 8 april de vloer mogen betreden.