Zing mee in het Grootkoor

DRACHTEN - Grootkoor Friesland start zaterdag 13 januari een nieuw koorproject, met een aantal koorrepetities verdeeld over de maanden januari t/m april, met als afsluiting een bijzonder Voorjaarsconcert op 20 april.

Naast het Grootkoor schittert als solist niemand minder dan de bekende Engelse trompettist John Barker. John is één van de beste trompettisten van Groot-Brittannië. Hij begon al op 5-jarige leeftijd met trompet spelen. De toonvorming en frasering die Barker weergaloos beheerst, zorgt in het voorjaarsproject voor een fijne muzikale samenwerking met het de Grootkoren.

,,John Barker zijn muziek is dynamisch, energiek en vooral bezielend waarbij hij ook het publiek emotioneel kan raken. Als trompettist heeft hij een eigen sound en een mooie toon”, aldus de Britse BBC.

Een koorproject met een grote verscheidenheid aan muziek, veel nieuwe koorwerken uit diverse musicals. Zing ook mee in dit sprankelende koorproject! De repetities worden gehouden in de Zuiderkerk, De Drift 46 in Drachten van 09.30 uur tot 12.30 uur. Het Grootkoor staat o.l.v. de dirigenten Etty van der Mei en Nan van Groeningen. De overige repetitiedata zijn: zaterdag 27 januari, 10 februari, 10 maart en 7 april.

Op 1 januari j.l. is het Grootkoor gestart met een eigen tv-kanaal: www.grootkoor.tv. ,,Wij laten zien wie we zijn en wat we doen. Het eerste koor in Nederland met een tv-kanaal en daar zijn we trots op”, aldus de dirigenten.

Het koor is bestemd voor dames en heren vanaf 18 jaar uit de gehele provincie. Momenteel telt het Grootkoor Friesland zo’n 150 koorleden. Tijdens de eerste koorrepetitie ontvangen alle deelnemers een koorboek met daarin de bladmuziek en een studie-cd van hun eigen koorpartij, zodat men ook thuis kan studeren.

Meer informatie op www.grootkoor.nl.