Lezing fotografe Lieve Blancquaert over haar tentoonstelling BIRTHDAY in Karmelklooster

DRACHTEN - Fotografe en journaliste Lieve Blancquaert reist de wereld rond om te onderzoeken wat het betekent om op een bepaalde plek in de wereld te worden geboren. Kinderen krijgen is een universeel gegeven, maar verschillen zijn er zeker, zowel per continent als per land. Lieve ontmoet de moeders tijdens de meest emotionele gebeurtenissen uit hun leven: de geboorte van hun zoon of dochter.

In de lezing op zondagmiddag 14 januari 2018 15.00 uur in het Karmelklooster vertelt zij over haar idee voor deze tentoonstelling, die de grote verschillen laat zien tussen zwanger zijn, bevallen en je kind verwelkomen in Israël, India, China, de Verenigde Staten, Brazilië, Koeweit, Kenia, Groenland, Congo, Cambodja, Rusland en Marokko. Tussen gebrek en rijkdom. Zij laat zien hoe verschillend de situatie en toekomst van de vrouwen en dus van hun kinderen is. De lezing over BIRTHDAY is een meeslepend verslag in woord en beeld, vertederend en confronterend.

Datum: Zondagmiddag 14 januari 2018 15.00 uur. Entree: €17,50 incl. lezing, tentoonstelling en 1x koffie/thee. Het klooster is vanaf 13.00 uur geopend.