Viool- en pianoconcert in dorpskerk Rottevalle

ROTTEVALLE - Shin Sihan (viool) en Anne Brackman treden zondag 14 januari op in de Doarpstsjerke van Rottevalle (Buorren 18).

Shin Sihan begon met vioollessen toen hij 6 jaar was en kwam na anderhalf jaar terecht bij de bekende vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Hij heeft nu les van Vera Beths. Afgelopen zomer deed hij eindexamen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en slaagde er met een 10 voor zijn fenomenale virtuositeit en muzikaliteit. Hij won al diverse prijzen en speelde als solist met o.a. het Residentie Orkest, het Gelders Orkest en het Concertgebouw Orkest.

Anne Brackman speelt zowel fluit (vanaf haar derde) als piano (vanaf haar zesde) en studeerde in juni 2017 voor beide instrumenten af aan het Amsterdams Conservatorium. Zij studeert nu verder aan de Universität für Musik in Wenen. Ook zij won al verscheidene prijzen, ook weer zowel met de fluit als de piano, en ze organiseert met het Brackman Trio een kamermuziekfestival in Amsterdam.

Als duo wonnen Shin en Anne de Dutch Classical Talent Award in 2017. Zij spelen in Rottevalle muziek van Debussy, Szymanowski, Ravel, Messiaen en Franck. Het concert op 14 januari begint om 15.00 uur. De entree bedraagt €10,00.