Lezing Onno Zijlstra in Filosofisch Café

DRACHTEN - Filosoof Onno Zijlstra houdt op 16 januari 2018 een lezing in het Filosofisch Café van Drachten. Hij stelt de volgende vraag aan de orde: Kunst, waar is het goed voor?

De betekenis van zorg, wetenschap en onderwijs voor ons leven spreekt vanzelf. Voor beeldende kunst is dat veel minder het geval. In de moderne tijd doen allerlei filosofen opvallend hun best om duidelijk te maken waarom kunst ertoe doet. De grote Verlichtingsfilosoof Immanuel Kant geeft kunst een centrale plek in zijn denken, als waarde op zich, maar ook als van belang voor het leven. We gaan bekijken of zijn ideeën ook voor ons nog hout snijden.

Onno Zijlstra (1949) doceerde filosofie aan de Vrije Universiteit, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en de Protestantse Theologische Universiteit. Hij is auteur van diverse boeken, waaronder Wat doet die rode vlek daar linksboven?

De bijeenkomst vindt plaats in de Brede School De Drait te Drachten (Flevo 190) en begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). De entree bedraagt €8,00 (inclusief consumpties). Jongeren betalen €5,00.

Meer info op: www.filosofischcafedrachten.nl en www.facebook.com/Filosofischcafedrachten.