DSD wint eerste voorronde kampioenschap Noord-Nederland

DRACHTEN - Dans Studio Drachten deed zaterdag met verschillende teams mee aan de eerste voorronde van de Noord-Nederlands Kampioenschappen.

Het NNKS bestaat uit vier voorrondes voor streetdance, twee voor showdance en een finale. De teams die tijdens de voorrondes genoeg punten binnen halen, mogen op 26 mei op het podium staan in Leek tijdens de Finale van de Noord Nederlandse Kampioenschappen. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën, voor jong en oud. De Mini Stars tot en met 8 jaar en Kiddy kids tot en met 8 jaar zijn de jongste deelnemers van Dans Studio Drachten, waarbij sommige kinderen zelfs nog op de kleuterschool zitten. Ze hebben dit weekend erg goed hun best gedaan. De Kiddy kids (5,6 en 7 jaar) behaalden een mooie vierde plaats en de Mini Stars zijn zelfs gepromoveerd naar een hoger niveau. Elk jaar krijgt ieder team een ander thema, waarbij ook speciaal kostuums worden gemaakt. Deze kostuums worden allemaal specifiek en op maat gemaakt voor iedereen door Hanna’s Naaiatelier.

Dreamgirls 9-12 jr behaalden als uiltjes een welverdiende vierde plaats. De gevorderde 9-12 jr meisjes van het team Majestic girls behaalden ook een mooie vierde plaats. Team Breathless 13-15 jr die dit seizoen voor de eerste keer als team mee deed werden ook vierde in hun categorie.

Het oudste demoteam van Dans Studio Drachten behaalde met hun thema Black Swan een derde plaats in de categorie 16+ gevorderd. Ook doet Dans Studio Drachten mee met een stoer streetdance team in de categorie beginners tot en met 12 jaar die dit weekend goed gepresteerd hebben, Rewind won een welverdiende eerste plaats. De trainsters Annabelle Kattouw, Nicole Alkema, Grytsje van der Veen en Yvonne Ruiter zijn zeer trots en tevreden met de prestaties van hun dansers en zien deze wedstrijd als een prachtig begin van het dans-wedstrijd-seizoen.