Basketbalvereniging Penta start jubileumjaar met ‘Home court day’

DRACHTEN - Basketbalvereniging Penta bestaat 50 jaar en start zaterdag 27 januari het jubileumjaar met de Penta ‘Home court day’.

Basketbal in Drachten kent een lange geschiedenis. In 1959 begonnen als een onderafdeling van de Philips Personeelsvereniging, werd ‘Matra’ in 1968 verzelfstandigd en zag ‘Penta’ het levenslicht. Inmiddels is Penta in 50 jaar uitgegroeid tot een stabiele middelgrote vereniging met gezonde ambities.

Sportief hoogtepunt was de periode van 2007-2012 toen heren 1 landelijke Eerste Divisie speelde, en in het 2012 zelfs kampioen werd en promotierecht naar de Promotiedivisie verwierf. Tegenwoordig spelen de heren weer op regionaal niveau, net als de dames. Zowel bij de jongens als bij de meisjes jeugd zit veel talent waardoor de toekomst van Penta er goed uit ziet.

Zaterdag aanstaande op de Penta ‘Home court day’ spelen alle teams thuis en wordt om 18.15 uur het jubileum jaar officieel geopend door wethouder Jos van der Horst, die het 1e Penta jubileum T-shirt zal aanbieden aan het jongste Penta lid, Rowen van Dijken.

Later dit jaar staan er meerdere jubileum evenementen op de agenda, zoals een demonstratiewedstrijd, een jeugdbasketbalclinic en natuurlijk een jubileumreünie.