Museum Dr8888 trapt Culturele Hoofdstadjaar op feestelijke wijze af met Museumnacht

DRACHTEN - Tijdens het openingsweekend van Leeuwarden-Fryslân2018, op vrijdag 26 januari, trapt Museum Dr8888 het Culturele Hoofdstadjaar op feestelijke wijze af met de Museumnacht.

Het museum presenteert vanaf 19.00 uur zowel binnen als buiten het museum een avondvullend programma met onder meer muzikale optredens, foodtrucks, gratis toegang tot de tentoonstellingen en lekkere cocktails.

2018verhalen

Daarnaast doet Museum Dr8888 ook mee aan ‘2018verhalen’ waarbij er op verschillende locaties in en rond het museum bijzondere verhalen door vrijwilligers en stagiaires worden verteld, al dan niet op muzikale wijze. Als kers op de taart gaat het eerste buitenproject in het kader van LF2018 van start: Drachten in Stijl, project L, waarbij het hele plein op spectaculaire wijze wordt verlicht.

Gratis openingsweekend

Tijdens het openingsweekend van 27 en 28 januari zijn de tentoonstellingen in Museum Dr8888 gratis te bezoeken. Te zien zijn Beyond Dada en De Stijl Part I met werk van zowel de erfgenamen als de grondleggers van De Stijl en Volmaakte Imperfectie: een fotografie-expositie met werk van studenten van ROC Friese Poort.