Ruime 6-0 oefenwinst ONT op Surhuisterveen

OPEINDE - De ruime uitslag verbloemt dat er het nodige mankeerde aan het spel van ONT. Aan de ander kant; gelukkig ging er ook genoeg goed aan ONT kant. Anders staat er geen 6-0 eindstand op het scorebord.

ONT speelde een belabberde eerste helft. Er was geen moment te zien dat ONT de 2e klasser was en Surhuisterveen de 4e klasser. ONT speelde angstig en met de handrem er op. Blijkbaar had het 4-0 verlies tegen ’t Fean ’58 van afgelopen zaterdag zich bij een deel van de ploeg tussen de oren genesteld. Onnodig, dat was ‘maar’ een oefenpartij. Goed te zien was dat het verdedigend deel van de ploeg bij balbezit niet naar voren plooide. Bang als men was om bij balverlies een counter om de oren te krijgen.

ONT trainer Uilke Damstra over die eerste helft:  ,,Ik heb vóór de wedstrijd gezegd, ik geef jullie handvatten, gebruik die en speel er naar. Maar in de eerste helft werden die handvatten losgelaten en dan zak je weg naar een matig niveau.” Wat de ONT trainer bedoelde was zijn stokpaardje; compact spelen, dicht bij elkaar, de ruimtes klein maken. Dan krijgt de tegenstander het moeilijk openingen te vinden.

De technische staf van ONT wilde de oefenwedstrijd gebruiken om in ieder geval een deel van de wedstrijd met de basiself te spelen. Dat viel flink in het water door de afwezigheid van een aantal spelers door ziekte, blessures of een andere reden. Dat deel van de intentie kon dus overboord. In de eerste helft verliet dus ook de intentie om compact te spelen het schip over de reling. De 0-0 ruststand was logisch, hoewel ook te danken aan prima keeperswerk van invaller ONT JO 19 doelman Hidde Ament.

De tweede helft gaf een veel beter ONT te zien. De door Damstra aangereikte handvatten werden nu wel vastgepakt. ONT gaf de tegenstander geen kans meer om te voetballen, hoewel Ament tien minuten na rust nog wel een doorgebroken tegenstander van scoren af moest houden. Een beter spelend ONT legde Surhuisterveen daarna over de knie met een 6-0 eindstand tot gevolg. de doelpunten werden gemaakt door Jurjen Veenstra (assist Noël Mulder), Oebele Twijnstra (assist Joeke de Vries), Joeke de Vries (uittrap Hidde Ament, assist Wytze Pilat), Otto Koois (assist Noël Mulder), Noël Mulder (uit rebound na schot Wytze Pliat) en eigen doelpunt (na voorzet Joeke de Vries).

Zaterdag is de start van de tweede helft van de competitie. ONT speelt dan om 14.30 uur thuis tegen S.C. Stiens.