Op Nij Foriene speelt ‘Ekstra help op de earste help’

URETERP - Twee dokters, een schoonmaker, twee verpleegkundigen, een directeur ver boven de Balkenendenorm en een aantal eigenaardige patiënten. Dat zijn de personages in de Friestalige klucht ‘Ekstra Help op de Earste Help’ welke toneelvereniging Op Nij Foriene dit jaar op de planken brengen.

Het stuk speelt zich af in de wachtkamer van een klein regionaal ziekenhuis. Dokter Hogebaum is een oude, nogal vergeetachtige en afwezige dokter. Hij is bijna aan zijn pensioen toe maar moet eerst nog zijn opvolger inwerken. Maar wie is de echte nieuwe dokter en wie is de echte schoonmaker en wat voor soort volk komt er daarnaast allemaal in het ziekenhuis langs en met wat voor soort klachten?

Nella bijvoorbeeld, het lijkt erop dat zij last heeft van alle klachten die er maar in de medische encyclopedie te vinden zijn, terwijl er haar eigenlijk niks mankeert. Roel heeft een zere duim, maar hoe is dat zo gekomen en is dat de enige reden dat hij langs komt?

Het is een klucht in twee bedrijven, geschreven door Henk Roede en in het Fries vertaald door Gurbe Dijkstra.

De uitvoeringen zijn in MFC de Wier in Ureterp op: donderdag 1 februari om 14:00 uur, vrijdag 2 februari om 20:00 uur en zaterdag 3 februari om 20:00 uur.

Toegangskaarten €10,-. Voor informatie: 0625211297 of mail:ONFoerterp@ziggo.nl