Feestelijke opening eerste Boekstart / Bibliotheek op school van Nederland in De Wiken

DRACHTEN - In Brede School de Wiken is de eerste gezamenlijke ‘Boekstart’ én ‘Bibliotheek op school van Nederland’ geopend. Alle kinderen van obs de Kameleon, pcbo t Mozaïek en De Turfjes kunnen nu boeken lenen op school. Om dit te vieren kregen de peuters en jongste kleuters de voorstelling ‘Tijger is jarig!’ cadeau.

Lezen en taal is heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Op Brede School De Wiken wordt intensief samengewerkt om de taal- en leesontwikkeling van peuters en schoolkinderen zoveel mogelijk te stimuleren. Dat is de reden dat de basisscholen De Kameleon en ’t Mozaïek samen een ‘Bibliotheek op school’ hebben aangelegd. Brede school De Wiken is de eerste locatie in Nederland waar een dergelijke voorziening is voor zowel peuters als basisschoolkinderen.

De Turfjes waren al een Boekstart-locatie, waar ook veel aandacht is voor het voorlezen. Dankzij een subsidie van de gemeente Smallingerland is nu een goede voorraad met prachtige prentenboeken aangelegd in de bibliotheek op school. Naast de nieuwe boeken zijn er ook voorleestassen samengesteld die uitgeleend worden. Ouders en verzorgers kunnen nu thuis voorlezen aan hun kinderen uit boeken die bij het thema aansluiten dat in de groep wordt behandeld.

De jongste kleuters van de beide basisscholen en de peuters van De Turfjes kregen een prachtig voorstelling voorgeschoteld om de opening van de gezamenlijke Boekstart / Bibliotheek op school te vieren. Tijdens de voorstelling ‘Tijger is jarig’ hebben de kinderen geholpen om een heerlijke taart voor tijger te maken.