Help de huismus aan een huisje

DRACHTEN - Mussen worden steeds meer bedreigd in hun bestaan in ons land. De hoofdoorzaak is dat deze vogels steeds moeilijker nestplaatsen kunnen vinden. In Nederland komen vier verschillende mussensoorten voor: de huismus, de ringmus, de grasmus en de heggenmus. Op woensdag 28 februari organiseert IVN de Wâlden van 14.00 tot 16.00 uur voor kinderen van acht jaar en ouder ‘Nestkastjes timmeren voor de huismus’ in de buurtwerkplaats van het wijkcentrum De Kouwe.

De huismus komt nog steeds het meest voor, maar kan wel wat hulp gebruiken om te kunnen overleven. Zoals de naam al zegt leeft de huismus het liefst bij huizen en zoekt het vogeltje ook zijn nestelplaats hoofdzakelijk bij huizen, onder de dakpannen. Doordat wij huizen steeds beter isoleren, krijgt de huismus het moeilijker om nestjes onder de dakpannen te kunnen maken. Vandaar dat IVN de Wâlden dit jaar met hulp van kinderen de huismus aan een huisje wil helpen.

Woensdag 28 februari 2018 van 14.00 tot 16.00 uur organiseert voor kinderen van 8 jaar en ouder “Nestkastjes timmeren voor de huismus” in de buurtwerkplaats van het wijkcentrum “de Kouwe” Vogelweide 5 9201 SZ Drachten.

IVN de Wâlden zorgt op woensdag 28 februari voor hout en spijkers en met begeleiding van IVN vrijwilligers spijkeren de kinderen helemaal zelf hun eigen nestkastje in elkaar. Na afloop volgen er instructies over het verven van het nestkastje en waar je het nestkastje het beste kunt ophangen in de tuin.

Verplichte opgave vooraf tot één dag van tevoren bij Mirjam Frieswijk, telefoonnummer 0512-472102 (tussen 18.00 en 20.00 uur). Er is plaats voor maximaal 20 kinderen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze activiteit.