Nieuwe uitdaging voor Birgit Scheffer

DRACHTEN - De 21-jarige Birgit Scheffer uit Drachten heeft haar eerste twee jaren in de motorsport achter de rug. Als snelste dame houdt ze zich meer dan goed staande tussen de jongens. Nu wacht haar een nieuwe uitdaging.

Was 2017 voor Birgit een jaar met vele hoogtepunten en goede klasseringen, er waren ook nog genoeg dingen die in haar ogen beter konden. ,,Natuurlijk ben ik blij met de stappen die ik heb gemaakt. Het doel voorafgaand aan het seizoen was in iedere race in de de top acht te finishen. Dit doel heb ik begin vorig jaar al behaald en daarom hebben we dit bijgesteld naar een top vijf klassering. Met een vierde en vijfde plaats tijdens de races in Emmen is ook dit doel gehaald. Daar ben ik uiteraard heel blij mee. Ik wil alleen altijd meer en zie direct alweer verbeterpunten.” Uiteindelijk finisht Scheffer als negende in het kampioenschap tussen de snelle mannen. Daarmee is ze ruimschoots de snelste dame.

Een vrouw in deze klasse is uniek, want over het algemeen zijn het alleen maar jongens. Dit maakt Scheffer niks uit. ,,Er wordt altijd aan mij gevraagd of ik het bijvoorbeeld ook leuk vind als ik snelste dame ben. Ikzelf kijk hier niet zo veel naar, ik wil gewoon in totaal zo hoog mogelijk eindigen. Ik vind het wel leuk dat er niet zo veel meisjes zijn, maar dames kunnen even hard rijden als de jongens hoor.”

Na dit goede jaar is de Friezin op jacht naar meer. Deze uitdaging hoopt zij te vinden in een nieuwe klasse. ,,De afgelopen twee jaren heb ik het racen geleerd op een 125 cc 4-takt motor. Deze motor heeft relatief weinig vermogen, hierdoor rijden we op kleine circuits. Dit seizoen willen wij graag de stap maken naar een supersport 300 machine. Dit betekent meer vermogen, een hogere snelheid en grote circuits.” Ze zal dan ook gaan rijden op legendarische circuits zoals het TT circuit in Assen.

Om dit doel te bereiken is ze op zoek naar sponsors. ,,Deze stap maken brengt veel kosten met zich mee. Daarom ben ik direct na het vorige seizoen al begonnen met het werven van nieuwe sponsoren . Wanneer er geïnteresseerden zijn die dit lezen, kunnen ze voor informatie terecht op mijn site: www.birgitscheffer.nl of contact opnemen via info@birgitscheffer.nl. Het is natuurlijk ook voor een bedrijf positief om sponsor te zijn van de snelste dame in de motorsport!”