Squashlegende Ramy Ashour debuteert in Pompeblêden

DRACHTEN - Het Drachtster squashteam gaat zich vanaf 31 januari klaarmaken voor de tweede speelhelft in de Eredivisie. Meervoudig Landskampioen Victoria Rotterdam komt naar Friesland met onder meer de Belgische en de Nederlandse Kampioenen squash in hun gelederen.

De vorige ontmoeting tussen beide resulteerde in een 9-4 overwinning voor de Rotterdammers waarbij Thijs Roukens een knappe overwinning wist te behalen op de Rotterdamse nummer 19 van Nederland Joris Wagenaar. Dit maal zijn de Drachtsters gebrand op een klinkende overwinning.

Niemand minder dan vijfvoudig wereld kampioen en voormalig nummer 1 van de wereld Ramy Ashour (30), door velen beschouwd als de meest getalenteerde racket sporter die de wereld ooit heeft gekend, is dit jaar getekend door team managers Sipke Wiersma en Marchel Bardis.

Ashour zal in ieder geval het seizoen 2017/2018 uitkomen in de Friese pompeblêden van Centre Squash Drachten. Ashour, woonachtig in New York, is afgelopen maandag naar Nederland gevlogen om zijn debuut te maken voor de Friese club. Op woensdag 31 januari neemt hij het al op tegen Nederlands kampioen Piëdro Schweertman, kopman van Victoria Rotterdam.

Afgelopen maandag stond Ashour nog op één van de meest prestigieuze toernooien van de World Tour op een glazen squashbaan midden in Grand Central Station New York, een week later staat hij centre court in Drachten. Naast Ashour zal ook Engelsman Tom Richards, de nummer 28 van de wereld, zijn Eredivisie debuut maken voor de Friezen.

Ook Richards speelde afgelopen week in New York en wist daar voor een stunt te zorgen tegen de nummer 16 van de wereldranglijst de Indische Saurav Ghosal. Woensdag mag hij het opnemen tegen de Kampioen van België, Joeri Hapers. Op positie drie neemt local hero Thijs Roukens uit Opeinde het wederom op tegen Joris Wagenaar die natuurlijk aast op revanche tegen het Friese talent.

De wedstrijd zal woensdag 31 januari om 19.00 worden geopend door het junior demoteam van het Bewegingscentrum Drachten. De deuren van Snij Noord Sportcentrum/Centre Squash Drachten openen om 17.30 uur aan de Sportlaan 1 te Drachten, entree is 5,00 euro De wedstrijden zullen ook te volgen zijn op het youtube kanaal van Inside Squash TV.