Verbroedering tijdens G-zaalvoetbaltoernooi

DRACHTEN - Sportstichting Dol Fijn hield zaterdag de teinde editie van het Hart in Friesland G-zaalvoetbaltoernooi.

De opening van het toernooi werd verricht door wethouder Jos van der Horst van de Gemeente Smallingerland. De wethouder is tevens ambassadeur van de aangepaste sporten in Friesland en in dat kader opende hij deze jubileum editie van G-zaalvoetbaltoernooi in het Sportcentrum in Drachten.

Voorafgaand aan het toernooi werden de deelnemende teams van Dol Fijn in het nieuw gestoken. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Veneboer Sport2000, Projoule en Solar-Systemen.nl. Met de nieuwe kledij trokken de teams van Dol Fijn ten strijde.

Meer dan honderd voetballers met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 6 tot 75 jaar voetbalden volop in vijf poules en streden om de felbegeerde hoogste plaatsen. Echter de verbroedering onder de deelnemende teams en de begeleiders was het hoogst haalbare. Als een team een speler tekort kwam door blessures of vermoeidheid, werd er even een speler geleend van een ander team.

Het in grote getale aanwezige publiek genoot zichtbaar van de spelvreugde. Hoe dan ook, de deelnemende teams van Dol Fijn konden ondanks hun inzet niet meestrijden om de hoogste plaatsen, maar dat mocht de spelvreugde niet bederven.

Het toernooi werd ondersteund door Fonds Gehandicaptensport en kringloopwinkel Hart in Friesland. Jelmer Kooistra (Hart in Friesland) overhandigde alle deelnemers een beker als aandenken aan deze bijzondere editie van dit G-zaalvoetbaltoernooi.

Meer informatie over sportstichting Dol Fijn is te vinden op website www.sportstichtingdolfijn.nl.

Foto’s: Harry van der Linde