Deelauto De Trisken officieel onthuld

DRACHTEN - De elektrische auto met chauffeur, waar inwoners van de Trisken als eersten in Noord-Nederland gebruik van kunnen gaan maken, is in de ochtend van 31 januari officieel onthuld. Verslaggever Harry van der Linde was aanwezig namens de Drachtster Courant. Hij zag hoe wethouders Jos van der Horst en Jouke de Jong, na de koffie, de auto onthulden en maakte een fotoverslag van het feestelijke moment.

De deelauto is alleen bestemd voor wijkbewoners van de Trisken. Voor slechts 1 euro per rit kunnen zij zich naar elke plek in de gemeente Smallingerland laten brengen. De elektrische auto is ter beschikking gesteld door Arriva. Verder werken aan het project mee de gemeente Smallingerland, de provincie Friesland en de MOS. De Deelauto start pas echt zodra de benodigde laadpaal aanwezig, dat zal vermoedelijk half februari zijn.

De Deelauto is bedoeld als aanvulling op het bestaande openbaar vervoer en als oplossing voor de slechte verbinding met de rest van Drachten na het wegvallen van het openbaar vervoer in de wijk. In de Trisken komt geen bus meer, terwijl de afstand van de Hooizolder tot het centrum van Drachten meer dan 5 kilometer is.

De Deelauto rijdt op werkdagen van half negen 's ochtends tot half zes in de middag, altijd met chauffeur. Daarvoor is een pool van bestuurders beschikbaar, die elkaar zullen afwisselen. Wie gebruik wil maken van de deelauto kan dat 24 uur van tevoren aanmelden per telefoon of via de website.