70’s rockband Voltage met frontman Dave Vermeulen (TVOH) in Iduna

DRACHTEN - De Nederlandse 70’s rockband Voltage rondom de charismatische frontman Dave Vermeulen (finalist TVOH 2016) komt op vrijdag 9 februari naar Drachtster popzaal Iduna.

Strak als Status Quo en AC/DC en met de bezieling van Southern bands als ZZ TOP en Blackberry Smoke zetten de vier Brabanders van Voltage een energieke mix van strakke shuffles en southern rock neer.

In 2016 brulde leadzanger Dave zich naar een tweede plek in The Voice of Holland en zette daarbij rock’n roll weer op de kaart bij mainstream Nederland. Daarna deed de band een succesvolle tour met uitverkochte shows bij de bekende poppodia van Nederland. Ook speelden ze de support-shows voor o.a. Miss Montreal en Status Quo in de Heineken Music Hall en festivals als Paaspop en de Zwarte Cross werden op hun kop gezet.

Afgelopen september heeft de band zijn tweede album ‘Around the Bend’ uitgebracht. Een plaat waarbij vette bluesrock nog altijd het basisingrediënt is, maar dit keer is aangevuld met snufjes Americana en country.

De Nijmeegse bluesy hardrockers Black Bottle Riot en de lokale helden Skraal verzorgen de voorprogramma’s.

De zaal gaat open om 20:00 uur en de show begint 20:30 uur. Tickets zijn €10,00. Meer info op: www.iduna.nl.