Frjemd Folk treedt op in Oudega

OUDEGA - De groep Frjemd Folk kent zo langzamerhand de traditie van een voorjaarsoptreden in de Skippersseal. Deze keer op zaterdagavond 10 Februari.

Frjemd Folk bestaat uit elf zangers en vier muzikanten die viool, gitaar, mandoline, plukbas en concertina bespelen en brengt Keltische en Ierse muziek ten gehore, waarbij de nadruk ligt op de zang.

De groep bestaat inmiddels meer dan 10 jaar. Er is zo langzamerhand een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd dat nog steeds wordt uitgebreid. Te horen zijn traditionals uit Ierland en Schotland met zo nu een dan een zijsprongetje. Het blijft echter allemaal folk-muziek.

Frjemd Folk heeft in 2014 en 2016 Dublin en de steden Westport en Clifden aan de westkust van Ierland bezocht waar een aantal succesvolle optredens werd verzorgd, in pubs en op straat.

In 2016 heeft de groep haar eerste cd The Cliffs gepresenteerd. Op deze cd staan 17 nummers die een mooie doorsnee vormen van het repertoire, van mooie luisterliedjes tot krachtige strijdliederen. Deze cd is tijdens het optreden te koop.

Zaterdagavond 10 februari treedt Frjemd Folk op in de Skippersseal in Oudega (Sm), Op ‘e Wal 4 . Op deze avond zal er ook een workshop Keltisch dansen worden verzorgd door Koosje Schouten. Zij trad met haar groep Keltisch Dansje ook op tijdens het Fremd Folk Festival in 2017.

Het optreden in Oudega begint om 20.00 uur. De entree is vrij. Er is voor de optredens van Frjemd Folk altijd veel belangstelling, dus kom op tijd en vol is vol.

Meer informatie over de groep is te vinden op www.frjemdfolk.nl.