Valentijnsconcert De Bazuin Oenkerk met medewerking van Iris Kroes

DRACHTEN - Voor de 31e editie van het Valentijnsconcert op zaterdag 10 februari 2018 heeft De Bazuin Oenkerk de samenwerking opgezocht met een vertrouwd gezicht. Zangeres Iris Kroes (Drachten) zal tijdens dit concert haar bijzondere bijdrage leveren. Het concert vindt dit jaar voor de 10e keer op rij plaats in Schouwburg De Lawei en begint om 20:00 uur.

Tijdens het Valentijnsconcert worden bezoekers getrakteerd op een veelzijdige en muzikale avond op hoog niveau, waarbij dit jaar in het bijzonder de nadruk komt te liggen op een totaal theaterbeleving vanaf het eerste begin tot de allerlaatste slotnoot. Deze veelzijdigheid maakt het concert aantrekkelijk voor zowel de echte brassliefhebber als voor de bezoeker die minder bekend is met brassbandmuziek. De Bazuin Oenkerk zoekt, als het gaat om haar gasten, ieder jaar naar unieke combinaties en vernieuwende showelementen. Een professioneel combo maakt het muzikale feest compleet.

Iris Kroes: veelzijdig talent dichtbij huis

De samenwerking met Iris Kroes bestaat inmiddels al tien jaar. Voordat zij met het winnen van de finale van The Voice of Holland doorbrak bij het grote publiek, trad Iris al na afloop van het Valentijnsconcert op met Pieter Veenstra, met wie zij indertijd een duo vormde. Tegenwoordig staat haar agenda vol met onder andere optredens als guest entertainer op zee in haar Iris Cruis-tour en haar eigen theatertour Irisistible. De chemie die er vanaf het begin tussen de zingende harpiste en de brassband is echter altijd blijven bestaan.

Surrounded by Water

De chemie tussen Iris en De Bazuin heeft dit jaar een bijzondere uitwerking gekregen. In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 heeft Iris het lied ‘Surrounded by Water’ geschreven. Het lied verwijst naar zowel waterrijk Friesland als naar de volgende culturele hoofdstad Valletta (Malta). Iris heeft dit nieuwe nummer samen met de muzikanten van De Bazuin opgenomen en deze succescombinatie zal binnenkort ongetwijfeld vaak op de radio te beluisteren zijn. Vanzelfsprekend krijgt dit lied specialie aandacht tijdens het Valentijnsconcert.

Kaarten reserveren kan via De Lawei. Meer informatie: www.debazuinoenkerk.nl.