Leer werken met de DigiD in de bibliotheek van Drachten

DRACHTEN - Mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, reken en computeren kunnen in Bibliotheek Drachten terecht voor verschillende workshops en cursussen. Zo biedt de bibliotheek de cursus Digisterker aan, speciaal voor mensen die het lastig vinden om met de websites van de overheid te werken. De cursus start op dinsdag 13 februari.

Bij de overheid kun je steeds meer zaken digitaal regelen. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Veel mensen weten dat niet of vinden dit moeilijk. Voor hen is er de cursus Leer werken met DigiD.

De vierdelige, gratis cursus ‘Leer werken met DigiD’ helpt mensen op weg met het aanmaken en het gebruiken van een DigiD, zodat zij in het vervolg allerlei zaken zelf via internet kunnen regelen.

De cursus wordt gegeven door gecertificeerde docenten Digisterker in kleine groepen van maximaal acht personen.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en gaat meerdere malen per jaar van start. Op dinsdag 13 februari start weer een nieuwe cursus. Deelnemen is gratis, inschrijven kan aan de balie in Bibliotheek Drachten of via www.bibliotheekdrachten.nl.

Kijk voor meer informatie en het complete cursusaanbod van Bibliotheek Drachten op www.bibliotheekdrachten.nl.