Squashers Drachten koploper in de Eredivisie

Drachten - Na afloop van een verrassende vijfde speelronde in de DPD Eredivisie Squash staan de mannen van CS Drachten/Froconsur aan kop.

De Friese formatie van teammanagers Sipke Wiersma en Marchel Bardis won woensdagavond hun wedstrijd op de banen van het Snij Noord Sportcentrum aan de Sportlaan in Drachten van de nummer 4 Squash City Amsterdam. De Amsterdammers kwamen in hun sterkste opstelling naar Friesland met kopman Todd Harrity (de nummer 1 van Amerika en 48e van de Wereld). De nummers 2 en 3 voor Amsterdam waren International Marc ter Sluis en Tom Lucas.

Spannende avond

De Friese formatie bestond uit kopman Tom Richards (de nummer 18 van de mondiale ranglijst), Norman Junge de Duitse ballentovenaar en de man uit Opeinde en nummer 13 van Nederland, Thijs Roukens. Een bijzonder spannende avond met wedstrijden door aan elkaar gewaagde spelers.

Thijs opende de avond met een knappe overwinning, nadat hij een achterstand wist om te zetten in 3-2 winst. Tom Richards kwam al snel op een comfortabele voorsprong, maar hier wist Harrity het tij te keren en hij won de wedstrijd met 2-3 waardoor het neerkwam op de laatste wedstrijd. Daarin kreeg de Duitse Junge het publiek weer op de banken met zijn showspel. Met deze overwinning neem CS Drachten/Froconsur de nummer 1 positie over van Landskampioen Coulisse/Twente.

Uitslagen:

Tom Lucas 7-11/11-8/4-11/11-3/11-3 (3-2)

Tom Richards - Todd Harrity 6-11/11-5/11-8/4-11/2-11 (2-3)

Norman Junge - Marc ter Sluis 11-9/11-5/10-12/5-11/11-6 (3-2)

Volgende week spelen de Friezen weer thuis in het Snij Noord Sportcentrum aan de Sportlaan 1 tegen Beverwijk, de laatste wedstrijd voor de winterstop.