Midwinterwandeling door de natuur vlakbij Earnewâld

EARNEWÂLD - It Fryske Gea houdt vrijdag 21 december van 15.00 – 17.00 uur een sprookjesachtige midwinterwandeling door Nationaal Park De Alde Feanen

Ga mee op ontdekkingstocht met natuurgids Jitske Wedman en leer over de vogelrijkdom en alle bijzondere flora en fauna. Misschien spot je zelfs wel een zeearend! Interesse? Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/midwinterwandeling of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis en niet-leden betalen € 4,- (t/m 12 jaar € 2,-).

Uitgestrekte rietvelden, moerasbossen, smalle petgaten en een aalscholverkolonie, je komt het tegen in Nationaal Park De Alde Feanen. Deze midwinterwandeling is dé gelegenheid om dit te ontdekken. Te voet zie je tenslotte meer, vooral onder begeleiding van natuurgids Jitske Wedman. Zij kent dit grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa op haar duim en weet precies welke bijzondere verschijnselen er in deze tijd van het jaar plaatsvinden. Mogelijk is het gebied al in zijn kerstoutfit. Daarnaast vertelt Wedman graag over de ontstaansgeschiedenis en het natuurbeheer.

Ook leuk als familie-uitje

Wist je dat de Alde Feanen het thuisfront is van otters, reeën, vossen en heel veel waterdiertjes? Vergeet ook niet naar de lucht te kijken, want het stikt er van de vogels. Tip: trek een lekkere warme jas en laarzen aan en neem een verrekijker mee. Zo maak je het nog leuker.