In Iduna: een eerbetoon aan Tom Petty en allerlaatste editie Stappen als Toen

DRACHTEN - In Iduna Drachten is volgende week een eerbetoon aan Tom Petty en de allerlaatste editie van Stappen als Toen.

Eerbetoon aan Tom Petty door Dave Vermeulen’s Voltage

Vrijdagavond 21 december komt Dave Vermeulen’s band Voltage naar Iduna om een eerbetoon te brengen aan Tom Petty. Het is inmiddels dik een jaar geleden dat de legende Tom Petty veel te vroeg op 66-jarige leeftijd overleed. Petty is een groot voorbeeld voor veel artiesten, ook voor Vermeulen en zijn mannen; volgens de band is er te weinig aandacht voor deze artiest.

Tom Petty is enorm belangrijk geweest voor de Amerikaanse en ook Europese muziekscene. Hij heeft samenwerkingen met onder andere Johnny Cash en Traveling Wilburys op zijn naam staan. Hij heeft vele albums uitgebracht, vele songs geschreven die andere artiesten (waaronder John Mayer en Johnny Cash) weer gecoverd hebben. Kortom, volgens Voltage is Tom Petty een baas en de beste songwriter van de wereld.

Om Petty en zijn muziek volledig eer aan te doen komt Voltage - met uitgebreide bezetting – naar Iduna om een dikke best-of show te geven. Met bekende hits als Free Fallin en Mary Jane's Last Dance, zal het Nederlandse publiek nogmaals genieten van een gepassioneerde band die het ultieme Tom Petty gevoel benadert.

Allerlaatste editie van Stappen als Toen met DJ Okky

Zaterdagavond 22 december houdt Poppodium Iduna voor de laatste keer Stappen als Toen met DJ Okky. Deze dans- en muziekavond die tot nu toe traditiegetrouw een aantal keer per jaar in Iduna plaats vond grijpt terug naar de illustere jaren ’80 en ’90, een fraaie step down memory lane.

Maar aan alles komt een eind en soms is het tijd voor verandering, vandaar deze allerlaatste editie Stappen als Toen.

Ging jij bijvoorbeeld in de tachtiger en negentiger jaren altijd op stap naar Discotheek It Jaske of ging je uit je dak op nummers van bands als Joy Division en The Prodigy? Puilde je platenkast uit met albums van Nirvana, Faithless, The Smiths of The Specials? Kom dat gevoel weer ervaren tijdens deze dansavond in Iduna! DJ Okky neemt vanaf 21 uur plaats achter de draaitafels en trakteert het publiek op de beste alternatieve hits van de jaren 80 en 90. Een heus feest der herkenning.

Meer info en tickets: www.iduna.nl