Kerst in Karmelklooster Drachten

DRACHTEN - In het Karmelklooster in Drachten worden verschillende Kerst-activiteiten gehouden.

Het Grieg Pianoduo Ellis van der Heiden & Siebert Nix geeft zondag 23 december vanaf 15.00 uur de Kerstvoorstelling De Kerstroos. Bezoekers laten zich verwennen door een prachtig kerstconcert n.a.v. het kerstverhaal: De Legende van de Kerstroos van de Zweedse schrijfster Selma Lagerlof, met muziek van de Noorse componist Edvard Grieg vertolkt door het Grieg Pianoduo.

Kerstavond 24 december zijn in het klooster in Drachten twee vieringen om 20.00 en om 22.00 uur. De vieringen zijn m.m.v. Pro Vocale uit Dokkum o.l.v. Anne de Bruijn, piano. Kaarten voor deze kerstviering € 7,50 (kinderen t/m 12 jaar vrij entree). De opbrengst gaat naar de broeders van de oecumenische kloostergemeenschap Taize, die leven en werken in Bangla Desh en is bestemd voor projecten voor straatkinderen.

Daan Oostdam geeft Tweede Kerstdag 26 december vanaf 15 uur een pianorecital. Daan Oostdam (1997) speelt al vanaf zijn zesde piano. Op muziekschool De Leeuwenkuil in Deventer krijgt hij les van achtereenvolgens Rita Boshart, Ignas Heuvelink en Mark van Hoof.

Op zijn dertiende neemt hij deel aan het Prinses Christina Concours en behaalt een Diplome d’Honneur met werken van Debussy. In 2013 neemt hij samen met zijn zus Julia op dwarsfluit deel aan het concours Prix Dominique, waar ze de tweede prijs, de publieksprijs en de talentprijs winnen. Het jaar daarna wint hij hier met zijn soloprogramma de publieksprijs met werken van Rachmaninoff, Chopin en Pierné.

In 2014 doet hij met succes auditie voor de vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. De vooropleiding combineert hij met zijn examenjaar op het gymnasium. In 2015 is hij begonnen aan zijn bacheloropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeert bij Frank Peters.

Programma: Dutilleux, Liszt, Brahms, Chopin, Skrjabin en Rachmaninoff.