Drachten kleurt zaterdag weer rood bij de tweede Santarun

Drachten - Drachten kleurt zaterdag opnieuw rood wanneer om 14.00 uur vanaf het Raadhuisplein de tweede Santarun van start gaat.

De Santa Run Drachten wordt door de Rotary georganiseerd als een Fun Run voor het goede doel: dit keer is dat Kinderboerderij de Naturij in Drachten. Vorig jaar leverde de eerste run een cheque van 10.000 euro op voor de Voedselbank Smallingerland. De Naturij gebruikt de bijdrage om de Konijnenheuvel ook toegankelijk te maken voor minder-validen.

Santapak

Bij de Rotary Santa Run lopen, wandelen, dansen, huppelen of rennen de deelnemers verkleed als kerstman een parcours van circa 3 kilometer dwars door het centrum. Onderweg worden de lopers aangemoedigd door dweilorkest de Wettertoerkapel. Iedereen kan delnemen. Voor het inschrijfgeld van 10 euro per persoon ontvangt de deelnemer een startnummer, Santapak en na afloop een herinneringsmedaille èn een versnapering bij de finish. De pakken kunnen zaterdag tussen 11.00 uur en 14.00 uur worden opgehaald bij het magazijn aan de Kerkstraat 10 (naast de Graancirkel).

Een half uur voor aanvang van de Run begint de warming-up op het Raadhuisplein onder leiding van The Sportsclub aan de Raai. Bij de finish, opnieuw bij de katholieke kerk aan de Pier Panderstraat, zingt shantykoor de Brêgesjongers en krijgen de deelnemers koffie, thee en chocolademelk aangeboden. Er zijn prijzen beschikbaar gesteld voor de deelnemers of groepen die zich opvallend leuk of sportief onderscheiden.

Aanmelden kan op de site van de Santa Run Drachten: drachten.rotarysantarun.nl