Ladies LC21 maken kerstkransen voor NF

Oosterwolde/Drachten/Gorredijk - Ladies’ Circle 21 De Friese Wouden heeft ook dit jaar weer kerstkransen gemaakt voor een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Neurofibromatose (NF).

NF is een huid- en zenuwziekte waarbij kleine en grote tumoren, de zogenaamde neurofibromen, op en onder de huid groeien. Deze kunnen onder andere verminkingen, blindheid, botvergroeiingen en kanker veroorzaken. 1 op de 3000 kinderen wordt geconfronteerd met NF. Het is daarmee de grootste kleine ziekte. Er wordt momenteel onderzoek gedaan naar de behandeling én mogelijke genezing van NF in het Erasmus MC. Voor dit onderzoek is geld nodig. Alle Circles in Nederland zetten zich in de periode 2018 – 2020 hiervoor in. LC21 heeft besloten om de volledige opbrengst van haar jaarlijkse kerstkransenactie te doneren aan NF. Het exacte bedrag is op dit moment nog niet bekend, maar zal rond de 2000 euro uitkomen.

Ruim 200 kransen

Voor de leden van LC21 was er afgelopen weekend behoorlijk wat werk aan de winkel. Vorige maand hebben ze ruim tweehonderd kerstkransen en siertaarten verkocht, maar die moesten vervolgens wel allemaal zelf gemaakt worden. Gelukkig kwam er hulp van enkele out-ladies en moeders.

Afgelopen weekend is de club aan de slag gegaan. Door BouwGorredijk was een werkruimte beschikbaar gesteld. Daar lagen vrijdagmorgen, met steun van Tuindorado Gorredijk, de ruim tweehonderd kale kransen en taartjes klaar, evenals alle benodigde versieringen en groen. Bijzonder was de komst op zaterdag van Marjon Zijta-Nijhuis uit Joure. Onder andere haar man en dochtertje hebben NF. Ze deelde openhartig haar ervaringen met de ziekte en gaf ook uitleg over de stichting.

Binnenkort zal door LC21 het exacte bedrag bekend worden gemaakt. In november werd door LC21 met een galadiner ook al 8000 euro opgehaald voor het Ouderenfonds. Voor komend jaar staan er eveneens diverse acties op het programma. LC21 is te volgen via Facebook en de website lc21.ladiescircle.nl.