25e Editie Diamant De Leyen toernooi van start

DRACHTEN - Zaterdag 15 december was de aftrap van de 25e editie van het Diamant/De Leyen toernooi in de SNIJ Noordhal te Drachten.

Vijf teams speelden in een halve competitie tegen elkaar om de prijzen. Al snel werd duidelijk dat veldvoetbal totaal verschillend is van zaalvoetbal en met name in de categorie MO13 werd dat duidelijk. Van de 10 wedstrijden eindigden er 5 in een 0-0 stand. De combiclub BBC uit Burgum won alle vier wedstrijden en werden dus terecht winnaar. Alleen tegen Drachtster Boys hadden ze het wat moeilijker (2-1 winst). Wel viel op dat Feanstars een goeie runner-up was. De beide teams van sv Marum oogden ietwat vermoeid, wellicht door hun deelname in de ochtend aan het KNVB zaaltoernooi.

Eindstand

1e BBC MO13

2e Drachtster Boys MO13

3e Feanstars MO13

Voor de MO15 categorie startte het toernooi om 15.00 uur. Tien teams verdeeld over 2 poules waren hier de deelnemers. In de poulefase werd al vrij snel duidelijk dat de jonge meiden van Reiger Boys/Woest uit Heerhugowaard goeie papieren hadden voor de eindzege. Opvallend was ook het team van VV Gorecht uit Haren en het team van Feanstars. Het 1e team van Leeuwarden Zwaluwen (onder leiding van 2 zeer bevlogen coaches) en het team van (inval)ploeg Heerenveense Boys gingen goed van start. Reiger Boys won met speels gemak drie wedstrijden. Alleen tegen Leeuwarden Zwaluwen hadden ze moeite (2-1) en dus poule winnaar.

In de andere poule werd het een gevecht tussen VV Gorecht en Feanstars waarbij de laatste onderlinge poule wedstrijd de beslissing moest brengen wie de 1e plek ging opeisen. Het werd 5-1 voor Gorecht. Dus de wedstrijd om de derde plaats ging tussen Leeuwarden Zwaluwen en Feanstars (winst voor de Zwaluwen met 5-0). De finale (Reiger Boys-Gorecht) werd met speels gemak gewonnen door Reiger Boys (6-0).

Einduitslag

1e plek Reiger Boys/Woest MO15

2e plek VV Gorecht MO15

3e plek Lwd.Zwaluwen MO15

Trofee voor de beste speelster in deze categorie ging naar Meike Arentz (VV Gorecht).