Winterwandeling door de Lytse Mear met broodjes bakken bij kampvuur

EARNEWÂLD - It Fryske Gea houdt donderdag 27 december van 14.00 – 16.00 uur een winterwandeling door de Lytse Mear, inclusief broodjes bakken.

De enthousiaste natuurgids Pieter Visser neemt de kids graag mee op pad. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/winterwandeling-kids of 0511 – 53 96 18.

Vergeet niet de regenlaarzen en warme kleding aan te trekken. Je weet namelijk nooit hoe de winter eruit ziet. Zal er sneeuw en ijs liggen? Of kun je lekker stampen in de plassen? Pieter Visser neemt de kinderen mee naar Nationaal Park De Alde Feanen en zorgt dat ze de natuur beter leren kennen. De kinderen ontdekken hoe de dieren overleven in de vrieskou. Daarnaast zijn er ook nog vogels die speciaal vanuit verre landen naar Fryslân komen om te overwinteren. Na zo’n gezellige wandeling zullen de magen wel rammelen, dus broodjesbaktijd. Hierbij zorgt It Fryske Gea voor een lekker warm vuurtje en dan is het een kwestie van geduld.

Naast dat deze jeugdactiviteit heel erg leuk en leerzaam is, valt er in Nationaal Park De Alde Feanen veel te ontdekken. De frisse winterlucht is ook nog eens hartstikke gezond. Genoeg reden om mee te gaan.