Lezing ‘De legende van de Bosberg’

APPELSCHA - Kom ook naar de Winteravondlezing op donderdag 15 februari 2018 in Buitencentrum Drents-Friese Wold.

Jan Bouke Sijtsma van Boom-KCB uit Nijeberkoop vertelt u op boeiende wijze over deze bijzondere legende. Het lijkt de titel van een kinderboek, maar blijkt echt waar te zijn. Al generaties werd er door Appelschasters verteld over een bijzondere eik die op de Bosberg zou staan. Zijn stam ondergestoven en alleen de zijtakken zichtbaar.

In 2016, toen de nieuwe Bosbergtoren werd gebouwd, deed Jan Bouke Sijtsma samen met collega’s onderzoek naar deze bijzondere eik en ontdekte dat de drie eiken inderdaad verbonden zijn en dus eigenlijk de boomkroon vormen van een boom die ongeveer 30 meter hoog moet zijn.

Tijdens deze winteravondlezing vertelt Jan Bouke over het onderzoek waaruit bleek dat de eikenstammen hetzelfde dna hebben en hoe de leeftijd kon worden bepaald.

Inloop vanaf 19.45 uur, de lezing begint om 20 uur. De kosten zijn € 2,50 per persoon inclusief koffie of thee. Aanmelden kan via 0516-464020 of drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl. Voor meer informatie en overige activiteiten: www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold.