Familiedag op zondag 18 februari in Museum Dr8888

DRACHTEN - Zondag 18 februari 2018 is het weer Familiedag in Museum Dr8888. De Familiedag begint om 13.30 uur met een rondleiding door museumdocent Mariëlle Vos door de nieuwe tentoonstellingen Beyond Dada en De Stijl Part I en Volmaakte Imperfectie.

Tijdens de rondleiding kunnen de deelnemers alvast inspiratie opdoen voor de workshop die aansluitend plaatsvindt in het Atelier. De workshop staat in het teken van de DADA Kunsttas.

In de tentoonstelling Beyond Dada en De Stijl Part I toont Museum Dr8888 een dwarsdoorsnede van de enorme invloed die De Stijl heeft op de naoorlogse en hedendaagse kunst. Het is de eerste tentoonstelling in het kader van Leeuwarden-Fryslân2018, waar Museum Dr8888 onderdeel is van het hoofdprogramma. Volmaakte Imperfectie is een tentoonstelling met werk van studenten van de ROC Friese Poort en toont het ‘imperfecte’ en de schoonheid van ‘fouten’. Naast de foto’s zullen ook de beste creaties uit het jongerenproject De DADA Kunsttas getoond worden in het Atelier.

Na een rondleiding door de tentoonstellingen gaan de deelnemers tijdens de workshop zelf aan de slag met DADA Kunsttassen.

De familiedag eindigt rond 15:30 uur. Prijs: entree museum voor volwassenen, voor kinderen gratis Aanmelden: info@museumdrachten.nl of bel: (0512) 515647