Wedstrijdweekend met medailles voor DGC

DOKKUM -   Turnsters van DGC hebben dit weekeinde prima gepresteerd bij plaatsingswedstrijden voor hert Fries kampioenschap in Dokkum.

De wedstrijd was gesplitst in een zaterdag- en zondaggroep. In het niveau pupil 2 D1 van zaterdag behaalde Dian van Kuijk een schitterende eerste plaats. De balkoefening die ze heeft geturnd kreeg de zelfs hoogste score van haar categorie. Ze moest de podiumplaats delen met een turnster van Wik FTC uit Heerenveen. Ze zal dus nog even op haar welverdiende medaille moeten wachten. Daisy van de Spoel eindigde na een week ziekte toch nog knap op de zesde plek net buiten de medailles maar haalde nog wel een mooie vierde plek op de vloer.
Ook voor Djamilla Peeters ( jeugd H) was er een podiumplek. Op brug turnde ze een zeer nette oefening en uiteindelijk mocht ze een medaille voor de vijfde plaats in ontvangst nemen in een zeer groot deelnemersveld. Merel de Vries die meedeed in de categorie jeugd D1 was er een knappe tweede plaats in een sterk deelnemersveld. Merel behaalde in haar categorie op sprong én balk de eerste plaats, maar liet jammer genoeg een paar puntjes liggen op brug, maar het lag heel dicht bij elkaar.
Op de zondag maakten 7 turnsters de reis naar Dokkum. In het niveau pupil 2 D1 deden Noa de Boer en Ivye Ovbiagbonhia. Na een wankel begin op de brug turnden ze beide een stabiele wedstrijd wat voor Ivye een zilveren medaille opleverde. Noa eindigde uiteindelijk als achtste. In de categorie jeugd G deden Bente Halma, Alyssa Krans en Lotus Oost mee. Voor allemaal de eerste keer dat ze een oefening op muziek mochten doen wat best wel spannend was. Lotus werd uiteindelijk vijfde, wat haar een medaille opleverde net voor Alyssa.
In de laatste ronde op zondag kwamen Yentl Koops en Vera Smit nog naar Dokkum. Voor Vera extra spannend om na een jaar met twee keer een zware blessure weer terug te zijn op de wedstrijdvloer. Met een eerste plek op vloer en een vierde op balk mocht ze uiteindelijk ook een medaille voor de vijfde plek in ontvangst nemen. Yentl scoorde met een vierde plek op balk nog een mooi resultaat maar werd in een sterk deelnemersveld uiteindelijk toch nog dertiende.
Al met al een heel succesvol weekend voor de turnsters van DGC.