Lezing Pijn en pijnbestrijding rondom de bevalling

DRACHTEN - In het kader van de tentoonstelling Birthday houdt drs. Xandra Schyns-Van den Berg een lezing in het Karmelklooster op maandagavond 19 februari. Zij is als anesthesioloog werkzaam in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht.

Ze stimuleert, organiseert en draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek in de obstetrische anesthesie, zowel in Nederland als internationaal. Samen met Mark van de Velde schreef ze het boek: Anesthesie en de normale zwangerschap

De huiver voor te veel anesthesiologische betrokkenheid bij de zwangerschap weerhoudt professionals er vaak van zich te verdiepen in de rol en de (on)mogelijkheden van anesthesiologie tijdens de normale zwangerschap. Anesthesiologie heeft een belangrijke ondersteunende functie wanneer er een pijnstillingsverzoek voorligt: in België is dat gemeengoed, in Nederland steeds vaker voorkomend. Daarnaast is een anesthesiologische tussenkomst soms (acuut) vereist om een goede afloop voor moeder en kind mogelijk te maken, als het fysiologische proces verstoord raakt en er complicaties optreden.

Tijd: 20.00 uur. Het klooster is geopend vanaf 19.00 uur Entree: €15,- incl. koffie/thee.