Park Bergumermeer wordt binnenstebuiten gekeerd

Drachten - SUMAR - Op het vakantiepark Bergumermeer in Sumar houden politie, recherche en medewerkers van gemeente Tytsjerksteradiel de hele dag controles. De gemeente noemt het zelf een inventarisatiedag, waarbij de veiligheid en leefbaarheid centraal staan, zo schrijft de Leeuwarder Courant. Tytsjerksteradiel wil weten wie er precies op het park verblijven en onder welke omstandigheden. Er wordt gecontroleerd op onveilige en onrechtmatige woonsituaties en op mogelijk onrechtmatig gebruik van voorzieningen en uitkeringen. De controleurs gaan ook na of er bijvoorbeeld nog boetes of belastingaanslagen open staan. Tytsjerksteradiel werkt de hele dag samen met de (vreemdelingen)politie, de fiscale recherche, het UWV en de Sociale Verzekeringsbank. Daarnaast is er een hulpverlener van het dorpenteam van de gemeente aanwezig.

SUMAR - Op het vakantiepark Bergumermeer in Sumar houden politie, recherche en medewerkers van gemeente Tytsjerksteradiel de hele dag controles. De gemeente noemt het zelf een inventarisatiedag, waarbij de veiligheid en leefbaarheid centraal staan, zo schrijft de Leeuwarder Courant. Tytsjerksteradiel wil weten wie er precies op het park verblijven en onder welke omstandigheden.
Er wordt gecontroleerd op onveilige en onrechtmatige woonsituaties en op mogelijk onrechtmatig gebruik van voorzieningen en uitkeringen. De controleurs gaan ook na of er bijvoorbeeld nog boetes of belastingaanslagen open staan. Tytsjerksteradiel werkt de hele dag samen met de (vreemdelingen)politie, de fiscale recherche, het UWV en de Sociale Verzekeringsbank. Daarnaast is er een hulpverlener van het dorpenteam van de gemeente aanwezig.