Grootste pony en paardenveiling van Nederland

DRACHTEN - Bij het Fries Congres Centrum in Drachten wordt zaterdag 24 februari 2018 de grootste pony- en paardenveiling van Nederland gehouden.

130 pony’s en paarden uit alle disciplines en van verschillende rassen, gaan die dag onder de hamer. De veiling wordt georganiseerd door AWV-Veilingen en wordt gehouden bij het Fries Congres Centrum in Drachten.

Het tweetal Roy Ketel en Mas van Veenendaal zijn de gezichten achter de grootste pony- en paardenveiling ooit in Nederland georganiseerd. Sport- en handelsstaleigenaar Mas van Veenendaal zegt hierover: ,,De AWV-veiling laat vraag en aanbod op elkaar aansluiten, dit is wat de markt nodig heeft.” Roy Ketel, eigenaar van praktijk voor paardengebitsbehandeling zegt: ,,De AWV-veiling wordt een toegankelijke veiling, waar iedereen van harte welkom is.”

De inschrijving van de pony’s en paarden is nog steeds geopend. Vervolgens zal het team een catalogus samenstellen, met daarin alle informatie over de pony’s en paarden die geveild worden.

Dat de pony’s en paarden gezond zijn is een vereiste van AWV-veilingen. Op de veiling dag wordt er daarom, ongeacht het ras of de leeftijd, een gezondheidsverklaring afgenomen door een gecertificeerd dierenarts.

Programma AWV Pony & Paardenveiling

Vanaf 11.00 uur zijn de stallen geopend voor publiek. Pony’s en paarden kunnen bezichtigd worden op stal en in de showarena. Vanaf 13.00 uur is de veiling van alle kavels. Aansluitend op de veiling is er een feestavond.

Voor meer informatie: http://awv-veiling.nl.