Themamiddag Huub Oosterhuis in Karmelklooster

Drachten - In het Karmelklooster in Drachten wordt zondagmiddag 25 februari een themamiddag gehouden.

Het thema is het boek ‘Alles voor allen’ van Huub Oosterhuis. Dit boek is een catechismus. Hierin staat van alles over het geloof op een rijtje om inzicht te verwerven.

Vroeger leerden kinderen via zo’n hulpmiddel allerlei zaken uit het hoofd. Maar dat is toch niet meer van deze tijd?

Het woord doet denken aan geloofsdwang, alle neuzen één kant op willen hebben. Mensen maken tegenwoordig zelf wel uit wat ze wel en niet geloven.

Precies daarom is dit boek er, niet om je in een bepaalde richting te duwen, maar om via de verhalen uit de Joodse en de ‘messiaanse’ traditie antwoorden te vinden op de eeuwige vragen van vandaag. Niet voor bepaalde groepjes, maar, zoals de achterflap zegt: voor alle mensen van goede wil.

Oosterhuis’ catechismus Alles voor allen is op deze zondagmiddag in Karmelklooster het onderwerp van gesprek. De samensteller van het boek, Kees Kok, theoloog en sinds 1980 collega van Oosterhuis in de Ekklesia en Leerhuis Amsterdam, zal ons in het werk inleiden, samen met Alex van Ligten (Sneek), theoloog, voorganger in de Ekklesia en vertaler.

Na hun inleiding gaan ze met elkaar en met de aanwezigen in gesprek. Omdat het boek na de eerste twee delen, resp. ‘God’ en ‘Jezus van Nazaret’ getiteld, verder gaat met een derde deel dat ‘Geestelijk leven’ heet, waarin aandacht wordt geschonken aan de liturgie en het leven van de mensen die vanuit de bijbelse bronnen willen denken en handelen, zal er ook gezongen worden, zeker ook in de kleine viering waarmee de middag besloten wordt.

De themamiddag wordt georganiseerd door de Olterterperkring en duurt van 13.30 uur tot 17.30 uur. De toegang is € 25, inclusief koffie/thee. Voor meer informatie: www.olterterperkring.nl en www.karmelklooster.nl.