Zigeunertrio La Manouche in Mariakerk

GORREDIJK - De muziekgroep La Manouche geeft zondag 25 februari een akoestisch concert in de Mariakerk in Gorredijk.

Bij de muziek van La Manouche waant de luisteraar zich even aan het kampvuur bij de woonwagen. Dit trio heeft een gevarieerd programma met gepassioneerde liederen en muziek uit de Roma- en Sinti-cultuur.

Moeiteloos worden swing á la Django Reinhardt gecombineerd met muziek uit de Balkan en flamenco klanken uit de Camargue. Met geraffineerd gitaarwerk en melodisch klarinetspel worden de veelal weemoedige liederen ten gehore gebracht.

Tijdens het concert krijgt het publiek ook tekst en uitleg over de gezongen stukken en achtergrondinformatie van het reizende volk. La Manouche brengt een boeiende voorstelling op de planken, waarbij de emotie in de muziek voorop staat.

De groep bestaat uit: Mouche Palts (gitaar/zang), Roelof Posthumus (klarinet) en Manito (gitaar). Deze formatie geeft concerten in binnen- en buitenland. Er zijn inmiddels twee album uitgebracht. In 2012 is de groep door de Amerikaanse muziekjournalist Donald Cohen uitgeroepen tot een van de toonaangevende vocale zigeunergroepen van Europa.

Het optreden begint om 15.00, de entree €10. Reserveren kan via info@lamanouche.nl of telefonisch 06-23259107. Voor meer informatie over de groep www.lamanouche.nl