Uniek concert in Jubbega

JUBBEGA - Barokfagottiste Marit Darlang geeft zondag 25 februari een een klassiek concert in het oude kerkje van Jubbega-Schurega.

Darlang is afkomstig uit Hoornsterzwaag en studeerde fagot en blokfluit in Utrecht en Barcelona. Zij geeft samen met Martijn van Dongen (blokfluit) en Ars Musica collega’s Paul van der Voort (blokfluit) en Anne Vos-van Dijk (barokcello) een concert in de nieuwe serie Schurega Klassiek.

In het prachtige oude kerkje van Jubbega-Schurega zullen zij hun zeldzame combinatie van instrumenten laten horen in een laagdrempelig programma met fantasierijke muziek uit de 18e eeuw. De composities van Boismortier, Fasch en Heinichen (tijdgenoten van Bach en Vivaldi), worden afgewisseld met een vrolijke uitleg over de muziek en de instrumenten.

De muziek is afwisselend opgewekt, verstild, furieus en ontroerend mooi. Precies zoals in de tijd van de barok, waarin componisten probeerden in hun muziek emoties en gevoelens in verhalende vorm uit te beelden. Kortom, de perfecte ingrediënten voor een heerlijke muziekmiddag.

Het optreden begint om 14:30 uur, de entree is € 10,-. Kaartverkoop via Schurega Klassiek: p.jong37@chello.nl (M 06-81146929)