Buitendagen bij Buitencentrum Drents-Friese Wold

APPELSCHA - In het Buitencentrum Drents-Friese Wold valt in de voorjaarsvakantie van alles te beleven.

Zo kun je zondag 25 februari meedoen met de Buitendag. Deze staat in het teken van Kees de Koolmees. Tijdens de speurtocht ontdekken kinderen van alles over het leven van de koolmees. Aan het einde van de speurtocht wordt er een nestkastje getimmerd. Zo kan de koolmees ook bij jou thuis een nestje maken!

Woensdag 28 februari is er een kinderdoemiddag met als thema wildernis. Je kunt dan van 13.30-15.30 uur mee met de natuurgids die je van alles laat zien en beleven in de wilde natuur van het Drents-Friese Wold.

Buitendag: Kees de Koolmees

Vrijwilligers staan zondag 25 februari van 10.00 tot 15.00 uur klaar om kinderen te helpen met het timmeren van hun eigen nestkastje. Uiteraard geven zij tips hoe je het nestkastje het beste kunt ophangen. De speurtocht Kees de Koolmees is vanaf 10.00 uur uitgezet, zodat je deze de hele dag zelfstandig kunt lopen. De kosten zijn € 7,50 per kind, inclusief het maken van een eigen nestkastje.

Kinderdoemiddag: Wildernis

In het Drents-Friese Wold wordt meer ruimte gegeven aan wilde natuur. De hand van de mens wordt steeds minder zichtbaar. Nu al kun je volop genieten van verstilde plekjes, eindeloze vergezichten en vele bijzondere planten en dieren.

Deze middag staat volledig in het teken van wilde natuur met tal van uitdagende activiteiten voor kinderen. Leer spoorzoeken, vuur maken en ontdek wat je uit de natuur kan eten.

Woensdag 28 februari van 13.30-15.30 wordt deze leuke kinderdoemiddag gehouden. Deelname bedraagt €5,00 per kind.