Nestkastjes timmeren in Earnewâld

EARNEWÂLD - ÂLD - Kinderen vanaf 8 jaar kunnen dinsdag 27 februari nestkastjes timmeren in Earnewâld.

Dit gebeurt tijdens een stoere jeugdexcursie van It Fryske Gea in natuurgebied het Nationaal Park De Alde Feanen. De middag vol natuurplezier duurt van 14 uur tot 15.30 uur en staat onder leiding van onze enthousiaste jeugdleiders Johannes Schurer en Pieter Visser.

Aammelden kan tot uiterlijk maandadg 26 februari 15.00 uur via 0511 – 53 96 18. Deelname kost voor leden van It Fryske Gea € 5,- op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 9,-.

Help de natuur op een leuke en leerzame manier!

Veel vogels broeden onder dakpannen van huizen of in holtes van dode bomen. Soms is een eigen stekje bemachtigen best moeilijk voor ze. Daarom helpen wij ze! Ouders en/of minder handige klussers zijn ook van harte welkom!

Nationaal Park De Alde Feanen

De activiteit vindt plaats in ons bezoekerscentrum gelegen aan Nationaal Park De Alde Feanen. Dit is een prachtig groot natuurgebied dat tussen Drachten, Heerenveen en Leeuwarden ligt. Bij mooi weer neemt onze natuurgids de kinderen eerst mee op vogelexcursie, waarna we los gaan met het timmeren van het nestkastje.

Leuk om te weten is dat na afloop iedereen ook een eigen waarnemingsformulier meekrijgt. Hierop kan worden aangekruist welke vogels in jullie nestkastje komen. Hang deze op een veilige plek en help zo de koolmeesjes, roodborstjes en andere vogels aan een plek om te broeden. Wie weet woont er na een tijdje wel een heel vogelgezin!

Foto It Fryske Gea