Bibliotheek Drachten helpt bij digitale belastingaangifte

DRACHTEN - Elke woensdagochtend tussen 10.00 en 13.00 uur staan in de Bibliotheek Drachten vrijwilligers klaar om te helpen bij de digitale belastingaangifte of -aanvraag.

Rond 1 maart krijgt iedereen bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of het online aanvragen van toeslagen, kunnen in de maanden maart en april terecht in Bibliotheek Drachten.

Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is voor iedereen beschikbaar, ook voor niet-leden.

Het is noodzakelijk om een afspraak te maken. Dit kan tijdens kantooruren via telefoonnummer 0512 512680.

Belastingaangiftedag

Zaterdag 31 maart is het Belastingaangiftedag. Tussen 10.30 en 16.30 uur staan vrijwilligers en studenten Financiële dienstverlening van de NHL klaar om te helpen met het invullen van de aangifte inkomstenbelasting. Een afspraak maken is hiervoor niet nodig. Neem de benodigde papieren mee, op de website www.bibliotheekdrachten.nl is de checklist van de Belastingdienst te vinden.