6e Spikerfestival in Boornbergum

BOORNBERGUM - In Boornbergum wordt zaterdag 3 maart in ‘t Bynt in Boornbergum het Spikerfestival gehouden. Het programma begint om 20 uur.

Spikerfestival is inmiddels een begrip. Een groep bestaande uit ouderen en jongeren uit Boornbergum en de Wilgen bezoekt jaarlijks één of meerdere keren een festival in Nederland, Duitsland of België. Daaruit is het idee gekomen om zelf eens een festival te organiseren. Na de eerste keer in 2012 is het een jaarlijks evenement geworden. Die eerste keer was met recht ‘spikerhurd’, maar zeker bij de latere edities is er voor elk wat wils.

Twee jaar geleden speelden de Kings of Diamonds als beginnende band, inmiddels hebben ze een flinke groeispurt doorgemaakt. Deze jonge honden komen uit Drachten en omgeving, maar zijn klaar om heel Nederland plat te spelen! Cover cliché's, maar ook nieuwe top40 hits, allemaal met een rock-sausje.

Ze stonden al op festivals waar acts als Kensington, Douwe Bob, Miss Montreal en BLØF ook optraden en overal gaat het dak eraf! Spikerfestival is trots dat zij Kings of Diamonds opnieuw mag verwelkomen. Het kan haast niet anders dan dat ook het dak van ’t Bynt eraf vliegt!

Vaste Spikerfestivalgangers kennen ze nog van hun optreden in 2016. De absolute uitsmijter van de avond werd toen verzorgd door The Anti-D’s. Reden genoeg voor Spikerfestival om de heren te verleiden tot een reünie. Deze band uit Groningen heeft al de nodige podiumervaring en onmiskenbaar veel talent.

Ze spelen veel eigen nummers en een enkele eigenzinnige cover. Deze jongens weten wel hoe ze een zaal in beweging moeten krijgen. Volop ruimte om te dansen en te genieten door het publiek. Zouden ze aan het einde van hun optreden de hele zaal weer op de knieën krijgen?

De kortste weg is rechtdoor! Dat geldt zeker voor de band Moonshark. Stevige eightiesrock met veel franje, waardoor elke cover als herboren van het podium blaast. Moonshark blaast jouw favoriete muziek nieuw leven in. Finalist van Clash of de Coverbands in 2016, winnaar van de Hitlijst Award. ‘Fins up, here is Moonshark’!

Een mooie voorbereiding op het dorpsfeest in juni dit jaar. Meer informatie op spikerfestival.nl.